Jack White akustycznie!

Muzyk zapowiedział wydawnictwo "Acoustic Recordings 1998-2016".

Kompilacja zawiera 26 utworów z różnych etapów kariery rockmana - w tym z repertuaru The White Stripes i The Raconteurs - w nowych aranżacjach. Dzieło ukaże się 9 września. Materiał promuje numer "City Lights" oryginalnie napisany na album "Get Behind Me Satan" The White Stripes.

Oto tracklista "Acoustic Recordings 1998-2016":

"Sugar Never Tasted So Good"

"Apple Blossom" (Remixed)

"I'm Bound to Pack It Up" (Remixed)

"Hotel Yorba"

"We're Going to Be Friends"

"You've Got Her in Your Pocket"

"It's True That We Love One Another"

"Never Far Away"

"Forever for Her (Is Over for Me)"

"White Moon"

"As Ugly as I Seem"

"City Lights"

"Honey, We Can't Afford to Look This Cheap"

"Effect & Cause"

"Love Is the Truth" (Acoustic Mix)

"Top Yourself" (Bluegrass Version)

"Carolina Drama" (Acoustic Mix)

"Love Interruption"

"On and On and On"

"Machine Gun Silhouette" (Acoustic Mix)


"Hip (Eponymous) Poor Boy" (Alternate Mix)

"I Guess I Should Go to Sleep" (Alternate Mix)

"Just One Drink" (Acoustic Mix)


"Want and Able"

Dyskografię Jacka White'a wieńczy album nagrany z The Dead Weather, "Dodge and Burn", z września 2015 roku.